بسته

HPV یا پاپیلوما ویروس انسانی

HPV یا Human papillomavirus یا پاپیلوما ویروس انسانی گروه رایجی از ویروس ها هستند که بیش از 100 تایپ مختلف دارند اما اغلب آن ها مشکل خاصی ایجاد نمی کنند. برخی تایپ های این ویروس می تواند سبب ایجاد زگیل های تناسلی و یا سرطان شوند. HPV با ویروس های HIV (ویروس نقص سیستم ایمنی) و HSV (هرپس ویروس ها) متفاوت است.

انتقال ویروس HPV

HPV شایعترین عفونت منتقله از طریق رابطه جنسی (STI یا  sexually transmitted infection) می باشد. راه انتقال ویروس از طریق رابطه جنسی (واژینال، مقعدی و دهانی) می باشد. فرد مبتلا به HPV حتی اگر علامتی نداشته باشد نیز می تواند عفونت را به فرد دیگر منتقل کند. انتقال از طریق تماس پوستی نزدیک نیز می تواند انجام شود.

علائم HPV

همانطور که گفته شد در اغلب موارد HPV علائمی نداشته بنابراین ممکن است متوجه ابتلا به این ویروس نشوید. این ویروس بسیار شایع بوده و اغلب افراد در طول زندگی خود به چندین تایپ آن مبتلا خواهند شد. در اکثر موارد ابتلا به HPV (9 مورد از هر 10 مورد ابتلا)، ویروس خود بخود در طول دو سال از بین می رود، اما در غیر این صورت می تواند باعث ایجاد مشکلاتی مانند زگیل های تناسلی و یا سرطان شود.

  • زگیل های تناسلی معمولا به شکل برآمدگی های کوچکی در ناحیه تناسلی یا مقعد دیده می شوند. این برآمدگی ها می توانند بزرگ، کوچک، با سطح برجسته، صاف یا مانند گل کلم باشند.
  • HPV می تواند منجر به سرطان دهانه رحم یا سرطان های تناسلی، مقعد و حتی سرطان انتهای حلق یا گلو شود. ممکن است چندین سال یا حتی چندین دهه طول بکشد تا سرطان در فرد ایجاد شود

تشخیص ویروس HPV

در معاینه واژنینال، نمونه کوچکی از سرویکس یا دهانه رحم توسط پزشک برداشته شده و جهت تشخیص ویروس به آزمایشگاه ارسال می شود.

  • تایپ های کم خطر ویروس اغلب بیماری و یا مشکلی ایجاد نمی کنند و تنها تعداد کمی از آن ها سبب ایجاد زگیل هایی در ناحیه تناسلی، مقعد، دهان و یاگلو می شوند.
  • حدود 14 تایپ پر خطر ویورس وجود دارد که شامل :

HPV 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 66, 68

می باشد که دو تایپ 16 و 18 مرتبط با اکثر سرطان های ایجاد شده می باشند.

روش های پیشگیری از HPV

روش صد درصدی محافظت در برابر این ویروس ها وجود ندارد. واکسن HPV برای تمامی تایپ های ویروس نبوده و فقط در برابر تایپ های شایعی که ایجاد زگیل های تناسلی یا سرطان می کنند موثر است. چک آپ های واژینال منظم برای زنان بین 21 تا 65 سال برای پیشگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم لازم است.

مرکز کنترل و پیشگیری بیماری (cdc) واکسیناسیون برعلیه این ویروس را از سنین 11 تا 12 سالگی پیشنهاد می کند. همچنین توصیه می شود افراد تا 26 سال که تا کنون واکسن دریافت نکرده اند نیز تحت واکسیناسیون قرار بگیرند. واکسیناسیون در سنین بالاتر کارایی پایین تری دارد.

رابطه جنسی محافظت شده نیز می تواند در کمک به پیشگیری از ابتلا به ویروس موثر باشد اما لازم است بدانید این روش نیز محافظ کاملی در برابر ویروس نبوده چرا که تمام سطح پوست ناحیه تناسلی در هنگام رابطه جنسی پوشیده نمی شود.

درمان HPV

تا کنون درمانی برای این ویروس وجود نداشته است.

افراد با سیستم ایمنی ضعیف تر به دلیل عدم توانایی بدن در مقابله با ویروس بیشتر دچار مشکلات سلامتی شده و زگیل های تناسلی را نشان می دهند. از این رو سیستم ایمنی نقش مهمی هم در مقابله با ویروس هم در ایجاد سرطان های مرتبط با آن دارد. استفاده از ترکیبات طبیعی برای تقویت سیستم ایمنی می تواند مفید باشد چرا که استفاده مداوم از آنها اثرات جانبی و مضری نخواهد داشت.

شربت خوراکی ایموفورتیس حاوی ترکیبات طبیعی شامل عصاره های گیاهان اکیناسه (سرخارگل) و شیرین بیان و عصاره پروپولیس بوده که علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر عفونت ها، خود دارای اثرات ضد ویروسی نیز می باشد. ایموفورتیس از طریق تنظیم عملکرد سلول های ایمنی بدن سبب افزایش کارایی و مقاومت سیستم ایمنی در مواجهه با ویروس ها و سایر پاتوژن ها می شود. 

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *