بسته

ایموفورتیس محصولی کارآمد در تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از بیماری کرونا

از اواخر سال 2019 با شیوع  یک عفونت ریوی جدید، توجه به کرونا ویروس ها جلب شده است. کرونا ویروس ها به طور طبیعی در پستانداران و پرندگان شیوع پیدا می کنند و تا دو دهه ی گذشته، بیشتر عفونتهای انسانی ناشی از آن ها، خفیف و شامل عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی(مشابه سرماخوردگی) بود. اما با ظهور ویروس هاس سارس، مرس و کرونا ویروس- 19و میزان بالای مرگ ومیر، خطرات گسترش عفونت حاد و شدید در اثر ابتلا به آن ها، بیش از پیش آشکار گردید. پندمی ،COVID-19 اهمیت اجرای سیاست های پیشگیرانه در برابر بیماری های عفونی را یادآوری می کند. علاوه بر مبحث پیشگیری، با توجه به اینکه بحرانی ترین موارد ابتلا به ،COVID-19 که در مواردی حتی منجر به مرگ میشوند، در نتیجه ی پاسخ ایمنی- التهابی بیش از حد رخ می دهند، تعدیل واکنش های بیولوژیک به دنبال چالش های ایمونولوژیک نیز بسیار ضروری است. مطابق با دانش پزشکی اخیر و نبود داروهای تخصصی مبتنی بر شواهد در درمان این بیماری، استفاده از فرآورده هایی با قابلیت تنظیم عملکرد سیستم ایمنی بدن که علاوه بر مقابله با ابتلا به بیماری، در صورت ابتلا به کووید-19 از پیشرفت بیماری جلوگیری کنند، مورد توجه است. با توجه به قدمت گیاهان دارویی در تامین داروی بشر و سابقه درخشان استفاده از این گونه ها در درمان بسیاری از بیماری ها، بهره جستن از این منابع ارزشمند، جهت دستیابی به داروی کمکی موثر، با ایمنی بالا، عوارض جانبی قابل تحمل و قیمت مناسب، منطقی به نظر می رسد. از این رو اثرات استفاده از فرآورده های گیاهی به موضوعی جذاب در تحقیقات علمی پیرامون کرونا بدل شده است. شربت ایموفورتیس، محصولی از شرکت ماکیان دام پارس، در لابراتوارهای گیاهی طبیعت زنده تولید می گردد. این محصول حاوی 90 درصد ترکیبات موثره شامل عصاره های اکیناسه، پروپولیس و شیرین بیان و تنها 10درصد کمک حلال است. به علت میزان بالای مواد موثره، با استفاده از حجم اندکی از ایموفورتیس (روزانه 3میلی لیتر)، می توانید در ارتقای سیستم ایمنی بدن خود کوشا باشید. با توجه به اینکه پس از مصرف این فرآورده طعم طبیعی آن کاملا حس می شود، در صورت تمایل می توانید این محصول را با آب میوه نیز میل نمایید.

در ادامه به بررسی ترکیبات موجود در این فرآورده و ارزیابی عملکرد آن ها می پردازیم:

اکیناسه یا سرخارگل
اکیناسه از گیاهان دارویی برگزیده سازمان بهداشت جهانی است که به دلیل اثرات آن در پیشگیری و بهبود علائم سرماخوردگی و سایر بیماری های سیستم تنفسی، از دیرباز مورد توجه می باشد.سرخارگل دارای خواص ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضدالتهابی و محرک سیستم ایمنی می باشد. این گیاه از طریق فعالسازی ماکروفاژها، لوکوسیت های پلی مورفونوکلئار و سلول های کشنده طبیعی (NK cell) و افزایش فاگوسیتوز منجر به تحریک سیستم ایمنی در مقابل عوامل بیماری زا می شود. از این گیاه در جهت پیشگیری و درمان حمایتی سرماخوردگی ها، آنفلوآنزا، عفونت های مزمن دستگاه تنفس، برونشیت و سرفه استفاه می شود. پیش از این، اثرات ضد ویروسی و تحریک سیستم ایمنی عصاره گیاه سرخارگل در برابر ویروس های تنفسی مانند آنفلوآنزای Aو ،Bویروس سینسیتیال تنفسی (RSV) و ویروس پاراآنفولانزا (HPIV) گزارش شده است. مواد مؤثر موجود در عصاره اکیناسه با خاصیت آنتی باکتریال قوی بر باکتری های مولد عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی مانند سینوزیت، برونشیت، پنومونیا و التهاب لوزه تأثیر می گذارند. عصاره اکیناسه با قابلیت غیر فعال سازی ویروس ها و باکتری ها و جلوگیری از ورود آن ها به درون سلول میزبان، از عفونت های هم زمان ویروسی و باکتریایی، که در مبتلایان به کرونا نیز مشاهده می شود، جلوگیری می کند. اثرات این گیاه در تحریک سیستم ایمنی و ارتقای قدرت دفاعی بدن، از طریق افزایش فعال کردن فاگوسیتوز، تحریک فیبروبلاست ها، افزایش فعالیت لکوسیت ها، تحریک فعالیت سلول های کشنده طبیعی (NK Cell) و افزایش تولید سیتوکین ها بروز می یابد. اثرات ضد التهابی گیاه نیز در تنظیم پاسخ ایمنی بدن در سرکوب عفونت و ممانعت از طوفان سایتوکاینی موثر است. زیرا اگرچه التهاب بخش مهمی از پاسخ ایمنی طبیعی است، اما التهاب متاثر از واکنش بیش از حد سیستم ایمنی برای سرکوب عفونت که به پدیده طوفان سایتوکاینی منجر می گردد، در افزایش مرگ و میر بر اثر ابتلا به این بیماری دخیل است. علاوه بر مواردی که پیش از این در مطالعات آزمایشگاهی به اثبات رسید، نتایج مطالعات مولکولی نشان می دهد که گیاه اکیناسه در مهار آنزیم پروتئاز ویروس کرونا و ممانعت از تکثیر ویروس نیز موفق عمل می کند. آنالیز داده های حاصل از مطالعات بالینی نیز بر روی افراد مبتلا به کرونا که در کنار استفاده از داروی استاندارد بر اساس پروتکل های درمانی، از فرآورده های حاوی عصاره اکیناسه استفاده کرده اند، حاکی از این است که مصرف این گیاه در کاهش علائم بالینی و کاهش طول مدت بیماری در بیماران سرپایی موثر بوده است. با توجه به اثرات مفید اکیناسه در تقویت و تنظیم فعالیت سیستم ایمنی استفاده از فرآورده های این گیاه به ویژه جهت پیشگیری از بیماری کرونا توصیه می گردد.

پروپولیس
پروپولیس یا بره موم ماده رزینی چسبناکی است که توسط زنبورهای کارگر تولید و برای حفاظت کندو از ورود مهاجمین و جلوگیری از رشد باکتری ها و قارچ ها استفاده می شود. پروپولیس به دلیل محتوای غنی از فلاونوئیدها، فنولیک اسیدها و ترپنوئیدها سبب تحریک سیستم ایمنی سلولی و همورال از طریق تحریک تکثیر لنفوسیت ها، افزایش ترشح آنتی بادی ها و افزایش فعالیت فاگوسیتوزی شده و در نتیجه باعث تقویت پاسخ های سیستم ایمنی در مقابل عوامل بیماری زا می شود. کاربرد بره موم در تقویت سیستم ایمنی و بهبود عفونت های فوقانی دستگاه تنفسی، در مطالعات آزمایشگاهی متعدد بررسی و تایید شده است. پروپولیس می تواند از طریق تداخل در اتصال ویروس به سلول میزبان، تکثیر ویروس و تاثیر بر پیامدهای پاتولوژیکی با ویروس SARS-CoV-2 و سایر ویروس های تنفسی مقابله نماید. اثرات این فرآورده در تحریک سیستم ایمنی، با محدود سازی ورود ویروس به داخل سلول، تحریک فعالیت ماکروفاژها، افزایش تولید آنتیبادی و افزایش تولید سیتوکاین ها بروز می یابد. همچنین این ترکیب طبیعی با اثرات ضد التهابی و جلوگیری از تولید بیش از حد سیتوکاین پیش التهابی در تنظیم پاسخ ایمنی بدن اثرگذار است. علاوه بر این، پروپولیس با مهار فعالسازی ،PAK-1 به طور بالقوه از فیبروز ریوی جلوگیری می کند. برای درک بهتر این مطلب، باید به نقش مشارکتی PAK-1 در سرکوب لنفوسیتهای B و T اشاره کرد. بدین ترتیب با سرکوب لنفوسیت ها، پادتن کافی برای مقابله با ویروس تولید نمی شود و این امر منجر به عدم بروز پاسخ ایمنی قاطع و کاهش کارآیی سیستم دفاعی بدن می گردد. علاوه بر آنچه گفته شد، PAK-1 در پاسخ التهابی شدید و بروز طوفان سایتوکاینی نیز دخیل است. این پاسخ افسارگسیخته باعث تخریب بافت ریه و نقص عملکرد آن در تبادل گازهای تنفسی می شود. بره موم به عنوان یک بازدارنده ی طبیعی PAK-1 علاوه بر اثرات ضد ویروسی و توانایی مقابله با ویروس، در پاسخ ایمنی نرمال موثر است. همچنین در پی ابتلا به بیماری کرونا، خطر انعقاد خون در ریه و ایجاد میکروترومبوز (لخته های خونی کوچک) افزایش می یابد. این افزایش ریسک انعقادی و احتمال ایجاد لخته در افزایش میزان مرگ و میر دخیل است. شواهد نشان می دهند. که پروپولیس میتواند تجمع پلاکتی و دیگر پارامترهای مرتبط با ترومبوز را کاهش دهد. نتایج مطالعات مولکولی حاکی از این است که برخی ترکیبات موجود در پروپولیس مانند میرستین، هسپرتین، پینوسمبرین، کوئرستین، کامفرول و کافئیک اسید فنیل استر، به دلیل تمایل بالا به اتصال به اسپایک پروتئین ویروس و یا گیرنده های (2-ACE) با درگیر کردن آن ها، در ممانعت از ورود ویروس به داخل سلول و جلوگیری از بیماری زایی موثر هستند. همچنین این مطالعات نشان می دهند که ترکیباتی نظیر کافئیک اسید فنیل استر، کافئیک اسید فنیل استر، گالانجین، کریزین و کافئیک اسید که علیرغم تنوع موجود در پروپولیس های جمع آوری شده در نقاط مختلف، در انواع مختلف این فرآورده یافت می شوند، در مهار آنزیم پروتئاز ویروس کرونا و ممانعت از تکثیر ویروس و عفونتزایی نقش دارد. آنالیز داده های حاصل از مطالعات بالینی بر روی افراد مبتلا به کرونا که در کنار استفاده از داروی استاندارد بر اساس پروتکل های درمانی، از فرآورده های حاوی پروپولیس استفاده کرده اند، حاکی از این است که پروپولیس در کاهش علائم بالینی و پارامترهای آزمایشگاهی موثر بوده است.

ایموفورتیس

شیرین بیان
شیرین بیان گیاهی چند ساله و بومی مناطق مدیترانه، مرکز و جنوب غربی آسیا از جمله ایران می باشد. شیرین بیان از گذشته به عنوان خلط آور کاربرد داشته است و مهمترین ترکیب موثره ی آن، گلیسیریزین، سبب تجزیه موکوس دستگاه تنفسی و خاصیت خلط آوری شده و از این رو در درمان عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی، برونشیت و سرفه موثر است. از این گیاه همچنین در درمان واکنش های آلرژیک به عنوان ضد التهاب استفاده می گردد. از طرفی شیرین بیان دارای خواص ضد ویروسی و تنظیم کنندگی عملکرد سیستم ایمنی نیز می باشد. گلیسیریزین از طریق ترشح سایتوکاین های دخیل در تکامل لنفوسیت
های Tدر ایجاد پاسخ های ایمنی سلولی نقش موثری دارد. گلیسیریزیک اسید موجود در این گیاه، با تحریک ترشح آنتی بادی ها و اینترفرون گاما، سیستم ایمنی را در برابر عوامل ویروسی مانند آنفلونزا تقویت می کند. این ترکیب از طریق افزایش تولید نیتریک اکساید در ماکروفاژها، تغییر بیان فاکتورهای رونویسی و تعدیل مسیرهای سیگنالینگ سلولی سبب بهبود پاسخ های سیستم ایمنی در مقابل عفونت های ویروسی می گردد. پیش تر فعالیت ضد ویروسی گلیسیریزین در برابر SARS-CoV اثبات شده است. شباهت بالای ساختار و ژنوم این ویروس با ویروس SARS-CoV-2 سبب شده این گیاه پتانسیل بالایی جهت ارزیابی بر علیه بیماری کووید-19داشته باشد. مطالعات نشان داده است گلیسیریزین پتانسیل بالایی برای اتصال به گیرنده ی (ACE-2) داشته و سبب مهار ورود ویروس به درون سلول می گردد. گلیسیریزین همچنین سبب کاهش بیان این گیرنده در سطح سلول و کاهش تحریک پذیری آن در برابر ویروس می گردد.

ایموفورتیس

ایموفورتیس

با بررسی ترکیبات موجود در ایموفورتیس می توان گفت که این فرآورده در تقویت سیستم ایمنی و کمک به پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا و بهبود علائم ناشی از عفونت مجاری تنفسی فوقانی موثر است. همچنین در صورت ابتلا به بیماری کووید-19 چنانچه تشخیص پزشک معالج به استفاده همزمان از فرآورده های موثر در تنظیم عملکرد سیستم ایمنی، با داروهای استاندارد پروتکل های درمانی باشد، می توانید از ایموفورتیس استفاده نمایید.

مکانیسم اثر:

ایموفورتیس سبب تنظیم عملکرد سیستم ایمنی سلولی و همورال از طریق تحریک بلوغ و فعالیت سلول های سیستم ایمنی و افزایش ترشح آنتی بادی می گردد. ایموفورتیس سبب تعدیل ترشح سایتوکاین های پیش التهابی و در نتیجه تعدیل پاسخ های التهابی سیستم ایمنی می شود. ترکیبات موثره موجود در عصاره های بکار رفته در فرمولاسیون (مانند کافئیک اسید فنتیل استر (CAPE) و گلایسیریزیک اسید و …) دارای اثرات ضد ویروسی از طریق تداخل در اتصال ویروس به سلول میزبان، همانندسازی ویروس و کاهش اثرات پاتوفیزیولوژیک آن می باشد. گلایسیریزیک اسید در ایموفورتیس، از طریق تسریع ترشح موکوس سبب خاصیت خلط آوری می شود. گلایسیریزیک اسید از طریق تسهیل ترشح موسین، سنتز گلیکوپروتئین ها در سلول های مخاطی دستگاه گوارش و فعالیت ضد پپسین سبب محافظت از  سلول های مخاط دستگاه گوارش و در نتیجه جلوگیری از ایجاد زخم های گوارشی می گردد.

 

 

References

  1. Espinosa, R., D. Tago, and N. Treich, Infectious diseases and meat production. Environmental and Resource Economics, 2020. 76(4): p. 1019-1044.
  2. Mankar, S., R. Jadhav, and K. Gaikwad, Corona Viruses-Current Knowledge-A Review. Research Journal of Science and Technology, 2020. 12(2): p. 163-166.
  3. Peiris, J., Y. Guan, and K. Yuen, Severe acute respiratory syndrome. Nature medicine, 2004. 10(12): p. S88-S97.
  4. Scorza, C.A., et al., Propolis and coronavirus disease 2019 (COVID-19): Lessons from nature. Complementary Therapies in Clinical Practice, 2020. 41: p. 101227.
  5. Wölfel, R., et al., Virological assessment of hospitalized patients with COVID-2019. Nature, 2020. 581(7809): p. 465-469.
  6. Ling, Y., et al., Persistence and clearance of viral RNA in 2019 novel coronavirus disease rehabilitation patients. Chinese medical journal, 2020.
  7. Lan, L., et al., Positive RT-PCR test results in patients recovered from COVID-19. Jama, 2020. 323(15): p. 1502-1503.
  8. Cantini, F., et al., Baricitinib therapy in COVID-19: A pilot study on safety and clinical impact. The Journal of infection, 2020.
  9. Organization, W.H., Clinical management of COVID-19. WHO Reference Number: WHO/2019-nCoV/clinical/2020.5. 2020.[Internet] 2020.
  10. van Kampen, J.J., et al., Shedding of infectious virus in hospitalized patients with coronavirus disease-2019 (COVID-19): duration and key determinants. MedRxiv, 2020.
  11. Prompetchara, E., C. Ketloy, and T. Palaga, Immune responses in COVID-19 and potential vaccines: Lessons learned from SARS and MERS epidemic. Asian Pac J Allergy Immunol, 2020. 38(1): p. 1-9.
  12. Yang, Y., et al., Traditional Chinese medicine in the treatment of patients infected with 2019-new coronavirus (SARS-CoV-2): a review and perspective. International journal of biological sciences, 2020. 16(10): p. 1708.
  13. Signer, J., et al., In vitro virucidal activity of Echinaforce®, an Echinacea purpurea preparation, against coronaviruses, including common cold coronavirus 229E and SARS-CoV-2. Virology journal, 2020. 17(1): p. 1-11.
  14. Martin, K.W. and E. Ernst, Antiviral agents from plants and herbs: a systematic review. Antiviral therapy, 2003. 8(2): p. 77-90.
  15. Yasmin, A., et al., Herbal extracts as antiviral agents, in Feed additives. 2020, Elsevier. p. 115-132.
  16. Yarnell, E., Herbs for viral respiratory infections. Alternative and Complementary Therapies, 2018. 24(1): p. 35-43.
  17. Das, S., R. Bordoloi, and N. Newar, A review on immune modulatory effect of some traditional medicinal herbs. Journal of Pharmaceutical, Chemical and Biological Sciences, 2014. 2(1): p. 33-42.
  18. Sultan, M.T., et al., Immunity: plants as effective mediators. Critical reviews in food science and nutrition, 2014. 54(10): p. 1298-1308.
  19. امیدبیگی, ر., بررسی کشت و سازگاری سرخارگل (Echinaceae purpurea) در شمال تهران. علوم آب و خاك (علوم و فنون كشاورزي و منابع طبيعي), 1381. 6(2): p. -.
  20. Barrett, B., Medicinal properties of Echinacea: a critical review. Phytomedicine, 2003. 10(1): p. 66-86.
  21. Company, M.E., PDR for Herbal Medicines. 2000: Medical Economics Company.
  22. Blumenthal, M., The Complete German Commission E Monographs: Therapeutic Guide to Herbal Medicines. 1999: A D A M Software Incorporated.
  23. WHO Monographs on Selected Medicinal Plants: Volume 1. 1999: World Health Organization.
  24. Aucoin, M., et al., The effect of Echinacea spp. on the prevention or treatment of COVID-19 and other respiratory tract infections in humans: A rapid review. Advances in integrative medicine, 2020. 7(4): p. 203-217.
  25. Kembuan, G., W. Lie, and A. Tumimomor, Potential usage of immune modulating supplements of the Echinacea genus for COVID-19 infection. Int. J. Med. Rev. Case Rep, 2020. 4(1).
  26. Tyler, V.E., Encyclopedia of Common Natural Ingredients Used in Food, Drugs, and Cosmetics, By Albert Y. Leung (Consultant, Natural Products) and Steven Foster (Consultant, Medicinal and Aromatic Plants). John Wiley & Sons, New York, NY. 1996. xxxviii+ 649 pp. 17.5× 25 cm. $150.00. ISBN 0-532-42154-5. 1996, ACS Publications.
  27. Blumenthal, M., et al., Herbal Medicine: Expanded Commission E Monographs. 2000: Integrative Medicine Communications.
  28. Cinatl, J., et al., Glycyrrhizin, an active component of liquorice roots, and replication of SARS-associated coronavirus. The Lancet, 2003. 361(9374): p. 2045-2046.
  29. Hoever, G., et al., Antiviral activity of glycyrrhizic acid derivatives against SARS− coronavirus. Journal of medicinal chemistry, 2005. 48(4): p. 1256-1259.
  30. Chen, Y., et al., Clinical observation of compound glycyrrhizin injection in the treatment of SARS. China Pharmacy, 2004. 5: p. 38-39.
  31. Chen, H. and Q. Du, Potential natural compounds for preventing SARS-CoV-2 (2019-nCoV) infection. 2020.
  32. Organization, W.H., SARS: clinical trials on treatment using a combination of traditional Chinese medicine and Western medicine: report of the WHO International Expert Meeting to review and analyse clinical reports on combination treatment for SARS, 8-10 October 2003, Beijing, People’s Republic of China. 2004.
  33. Lu, H., et al., Clinical observation of therapeutic effect of compound glycyrrhizin on SARS. China Pharmacy, 2003. 10: p. 34-36.
  34. Lin, X., et al., Influence of compound glycyrrhizin injection on hormone withdrawal syndrome in SARS patients. China Pharmacy, 1991(06).
  35. Xu, J., et al., Systematic Comparison of Two Animal-to-Human Transmitted Human Coronaviruses: SARS-CoV-2 and SARS-CoV. Viruses. 2020 Feb 22; 12 (2): 244. doi: 10.3390/v12020244. PMID: 32098422; PMCID: PMC7077191.
  36. Zhou, P., et al., A pneumonia outbreak associated with a new coronavirus of probable bat origin. nature, 2020. 579(7798): p. 270-273.
  37. Wan, Y., et al., Receptor recognition by the novel coronavirus from Wuhan: an analysis based on decade-long structural studies of SARS coronavirus. Journal of virology, 2020. 94(7).
  38. Murck, H., Symptomatic protective action of glycyrrhizin (Licorice) in Covid-19 infection? Frontiers in immunology, 2020. 11: p. 1239.
  39. Chrzanowski, J., A. Chrzanowska, and W. Graboń, Glycyrrhizin: An old weapon against a novel coronavirus. Phytotherapy Research, 2020.
  40. Pasupuleti, V.R., et al., Honey, propolis, and royal jelly: a comprehensive review of their biological actions and health benefits. Oxidative medicine and cellular longevity, 2017. 2017.
  41. Polansky, H. and G. Lori, Coronavirus (COVID-19), first indication of efficacy of gene-eden-VIR/novirin in SARS-CoV-2 infections. International journal of antimicrobial agents, 2020.
  42. Pagani, L., Effects of propolis flavonoids on virus infectivity and replication. Microbiologica, 1990. 13: p. 207-213.
  43. Omar, S., et al., In-silico identification of potent inhibitors of COVID-19 main protease (Mpro) and angiotensin converting enzyme 2 (ACE2) from natural products: Quercetin, hispidulin, and cirsimaritin exhibited better potential inhibition than hydroxy-chloroquine against COVID-19 main protease active site and ACE2. V1 CrossRef, 2020.
  44. Lu, Y., et al., Network pharmacology studies on the effect of Chai-Ling decoction in coronavirus disease 2019. Traditional Medicine Research, 2020. 5(3): p. 145.
  45. Berretta, A.A., et al., Propolis and its potential against SARS-CoV-2 infection mechanisms and COVID-19 disease. Biomedicine & Pharmacotherapy, 2020: p. 110622.
  46. Khanna K, Kohli SK, Kaur R, Bhardwaj A, Bhardwaj V, Ohri P, Sharma A, Ahmad A, Bhardwaj R, Ahmad P. Herbal immune-boosters: substantial warriors of pandemic Covid-19 battle. Phytomedicine. 2021 May 1;85:153361.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *